Bezoek de ruige westkust

Een dagtocht naar de westkust van de Algarve is zeer zeker de moeite waard. Je rijd richting Monchique en via de bergkam rijd je naar het westen en heb je zicht op de zuid- en de westkust. Vervolgens richting Carrapateira waar je net voor het dorp afslaat naar het Bordeira strand. Daar begint de onverharde weg die als een lus langs de kust loopt met vele uitzichtpunten en komt weer uit in Carrapateira. Dan via Lagos weer naar Casa Sereno (Klik op de foto voor meer info). 

Dolfijnen spotten

Met Wild Watch vanuit Ferragudo, slechts 20 minuten verwijderd van Casa Sereno, kun je genieten van een onvergetelijke ervaring om dolfijnen te spotten. Laat je betoveren door de majestueuze zeezoogdieren terwijl je langs de prachtige kustlijn van de Algarve vaart. Het is een perfecte activiteit voor natuurliefhebbers en avonturiers die willen genieten van de schoonheid van de zee en haar bewoners. Klik op de foto voor meer info.

Kajakken en SUP

Met de kajak of SUP de prachtige kust en grotten verkennen is een onvergetelijke ervaring. André Matos Boat Trips verzorgd het tot in de puntjes. Vertrekken vanaf Praia Benagil. Een tour met gids is ook mogelijk en duurt minimaal 2 uur. Meer info en boeken doet je direct op de site. (klik op de foto).

Massage & Yoga 

Aan huis verzorgt door Andrea is een ongekende luxe. Andrea is een gediplomeerd masseuse en geeft haar massages bij Casa Sereno. Tevens geeft ze Hatha- en Yin-yogalessen in Lagoa die u kunt volgen. Ook een yoga les (privé) aan het strand behoort tot de mogelijkheden. Klik op de foto voor meer info.

Stranden

De stranden van de Algarve behoren tot de mooiste van de wereld. Op slechts een paar minuten met de auto vindt u Praia Marinha, Praia Albandeira en Praia Benagil met zijn bekende cave. Klik op de foto voor meer info.

Wandelen 

De Algarve heeft een grote verscheidenheid aan wandelroutes. Heerlijk langs de kust of in de heuvels van het achterland. Ook  direct vanaf onze Casa zijn er meerdere wandelingen te maken. (Ook via de app wikiloc) Vergeet vooral de prachtige kustlijn niet die op loopafstand van ons huis is. Klik op de foto voor meer info.

Golfen

In de Algarve is een fantastische ervaring. Er zijn ontzettend veel mooie banen in de directe omgeving van onze Casa maar ook verder naar het oosten en westen zijn er ongekend veel banen. Er zijn ook shops waar men alle benodigde spullen kunt huren. Hoe fijn om in de winter als hier volop de zon schijnt nog te kunnen spelen tegen lagere tarieven. Klik op de foto voor meer info.

Aquaparken 

In de Algarve zijn er verschillende waterparken die geschikt zijn voor zowel jong als oud. Het dichtstbijzijnde waterpark is Aqua Splash, gelegen in Lagoa, op korte afstand van Casa Sereno. Met een scala aan glijbanen, zwembaden en attracties biedt Slide & Splash plezier en vermaak voor het hele gezin. Van ontspannende zwembaden tot spannende waterglijbanen, er is voor elk wat wils om een onvergetelijke dag vol waterpret door te brengen in de stralende zon van de Algarve. Klik op de foto voor meer info.

Fietsen 

Bij B-Tours in de Algarve kun je niet alleen fietsen huren, maar ook prachtige fietstochten maken onder begeleiding van ervaren gidsen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen rit langs de kustlijn of een avontuurlijke tocht door het binnenland, er is voor elk wat wils. Met goed onderhouden fietsen en deskundige gidsen die de mooiste plekjes van de Algarve kennen, staat een fietservaring met B Tours garant voor plezier en ontdekking. Klik op de foto voor meer info.