Bezoek de ruige westkust

Een dagtocht naar de westkust van de Algarve is zeer zeker de moeite waard. Je rijd richting Monchique en via de bergkam rijd je naar het westen en heb je zicht op de zuid- en de westkust. Vervolgens richting Carrapateira waar je net voor het dorp afslaat naar het Bordeira strand. Daar begint de onverharde weg die als een lus langs de kust loopt met vele uitzichtpunten en komt weer uit in Carrapateira. Dan via Lagos weer naar Casa Sereno (Klik op de foto voor meer info). 

Dolfijnen spotten

Echt een aanrader is een tocht te boeken bij Wild Watch. Deze zijn gespecialiseerd in dolfijnen spotten. Het is ongelofelijk mooi om te zien hoe deze mensen-vrienden met de boot meezwemmen. Wij zijn agent van WW en kunnen voor jullie boeken. Klik op de foto voor de site van Wild Watch.

Kajakken en SUP

Met de kajak of SUP de prachtige kust en grotten verkennen is een onvergetelijke ervaring. André Matos Boat Trips verzorgd het tot in de puntjes. Vertrekken vanaf Praia Benagil. Een tour met gids is ook mogelijk en duurt minimaal 2 uur. Meer info en boeken doet je direct op de site. (klik op de foto).

Massage & Yoga 

Aan huis verzorgt door Andrea is een ongekende luxe. Andrea is een gediplomeerd masseuse en geeft haar massages bij Casa Sereno. Tevens geeft ze Hatha- en Yin-yogalessen in Lagoa die u kunt volgen. Ook een yoga les (privé) aan het strand behoort tot de mogelijkheden. Klik op de foto voor meer info.

Stranden

De stranden van de Algarve behoren tot de mooiste van de wereld. Op slechts een paar minuten met de auto vindt u Praia Marinha, Praia Albandeira en Praia Benagil met zijn bekende cave. Klik op de foto voor meer info.

Wandelen 

De Algarve heeft een grote verscheidenheid aan wandelroutes. Heerlijk langs de kust of in de heuvels van het achterland. Ook  direct vanaf onze Casa zijn er meerdere wandelingen te maken. (Ook via de app wikiloc) Vergeet vooral de prachtige kustlijn niet die op loopafstand van ons huis is. Klik op de foto voor meer info.

Golfen

In de Algarve is een fantastische ervaring. Er zijn ontzettend veel mooie banen in de directe omgeving van onze Casa maar ook verder naar het oosten en westen zijn er ongekend veel banen. Er zijn ook shops waar men alle benodigde spullen kunt huren. Hoe fijn om in de winter als hier volop de zon schijnt nog te kunnen spelen tegen lagere tarieven. Klik op de foto voor meer info.

Aquaparken 

Zijn meer dan geschikt om een bezoek aan te brengen. Met meer dan 300 dagen zon een genot om heen te gaan. Geschikt voor kinderen maar zeker ook voor mensen met het kind nog in zich. Klik op de foto voor meer info.

Fietsen 

In de Algarve met zijn prachtige paden en vergezichten is volop genieten. Op verschillende plekken zijn gewone fietsen, mountainbikes en elektrische fietsen te huur, dus voor een ieder wat wils. Klik op de foto voor meer info.